Posebno udobne za vaše noge

     

Odlično prilegajoče nogavice iz mehkega materiala in šivov pri prstih ter dvojno okrepljeno peto v barvi nogavic. Možnost odprtih ali zaprtih prstov.

Hlačne nogavice

     

Zgornji rob nogavic je mehak, zato je oblačenje in slačenje olajšano. Zaradi mehkega materiala so nogavice lahko nosljive. Imajo novo, posebno strukturo pletenja ribje kosti, ki daje občutek  »Push up« efekta. Hlačni del je rebrasto pleten. 

Rob dokolenke

     

Ojačan rob »Saten grip top« za lažje oblačenje in slačenje nogavice. Šivi so zaradi sodobnega ultrazvočnega reza ploščati in se ob robu ne zarežejo v kožo.

Samostoječe nogavice - SensiNova grip top

     

Inovativen SensiNova grip top zagotavlja popoln oprijem v vsaki situaciji. Je izjemno raztegljiv, udoben, zračen ter zelo nizko-alergen. SensiNova grip top je tudi znanstveno preizkušen.

Prsti in peta

     

Šivi na prstih so zaradi naprednega načina obdelave materiala bolj gladki in mehki, kar zagotavlja večje udobje. Peta na nogavici je preoblikovana tako, da se sedaj popolnoma ujema s peto na nogi.

Cotton različice

COTTON MED

Post-operativna nogavica do dimelj s pasom in z odprtimi prsti, ki jo lahko obujemo takoj po operaciji. Na voljo je v kompresijskih razredih I, II in III.

COTTON

Izbor, ki bo ustrezal večini uporabnikov. Na voljo v kompresijskem razredu I, II in III. Izbiramo lahko med dokolenkami, samostoječimi in hlačnimi nogavicami z zaprtimi ali odprtimi prsti ter v natur barvi (črna in karamelna barva - po naročilu).

COTTON EXTRA

Za vse, ki pričakujejo največ od kompresijskih nogavic. Dobavljive so kot dokolenke z zaprtimi prsti v kompresijskem razredu  II. Namenjene so vsem, ki imajo kakršnekoli individualne potrebe po posebnih merah (npr. zelo veliko, široko ali visoko stopalo).

*dobavljivo po naročilu.

TEMELJNE LASTNOSTI

 • Fina umetna vlakna (poliamid) z dvojno ovito nitjo.
 • Na voljo v kompresijskih stopnjah I in II. v bež in črni barvi.
 • V izvedbi z odprtimi in zaprtimi prsti.
 • Medicinsko učinkovite, udobne ter estetske nogavice.
 • Cenovno ugodne nogavice.
 • Na prijazen način vpelje v kompresijsko zdravljenje.
 • Priporočamo po kirurškem posegu, skleroterapiji ali zdravljenju z laserjem.
 • Medicinske kompresijske nogavice za moške in ženske.
 • Netransparentne.
 • Sistem treh velikosti: small, medium, large ter dodatno - PLUS.
 • Dve dolžini: short & long.
 • Elastičnost v obe smeri.
 • Visoka stopnja zadovoljstva strank.
 • Majhna stopnja reklamacij.
 • Vzdržljive.
 • Udobne. Made in Switzerland.
 • Dostopne veliki večini pacientov.

Prsti in peta

     

Šivi na prstih so zaradi naprednega načina obdelave materiala bolj gladki in mehki, kar zagotavlja večje udobje. Peta na nogavici je preoblikovana tako, da se sedaj popolnoma ujema s peto na nogi.

Prve kompresijske nogavice, ki so narejene izključno za moške in so odlična kombinacija visoke tehnologije in stila. Lahko jih nosimo z obleko ali s športnimi oblačili. Na voljo so v kompresijski stopnji II in v dveh različnih dolžinah. Velikosti nogavic so od XXS do XL, torej bodo zadostili izjemno širokemu razponu velikosti nog. Nogavice so na voljo v štirih barvah: black (črna), carbon (siva), cyanide (modra) in rjava (brown). Material je 81% poliamid in 19% elastana.

Nogavice so razdeljene na tri območja.

 • Delovno območje: stopnjevana kompresija s posebnim tkanjem iz funkcionalne preje, ki izboljša absorpcijo in odvajanje vlage.
 • Maxi območje: območje s posebnim tkanjem prilagojeno za moško, ponavadi širše stopalo.
 • Oblazinjeno območje: ojačana peta, ojačan podplat, brez šivov v predelu prstov.

Nogavice imajo širok rob, ki zagotavlja enostavno obuvanje in udobje pri nošenju.

Ulcer X set je kombinacija dveh nogavic

Najprej obujemo patentirano, inovativno, bombažno nogavico z gleženjskim pritiskom 18 mmHg. Povrhnji sloj je iz gladke tkanine. Nogavica fiksira oblogo golenske razjede, zaščiti občutljivi del noge in omogoči rahlo kompresijo ponoči, ko je le to potrebno zmanjšati. Prav tako poenostavi obuvanje povrhnje nogavice, ki je izjemno uspešna medicinska kompresijska nogavica SIGVARIS Traditional (»503«) s kompresijo 30 – 33 mmHg. Preizkušena je z več kot sto tridesetimi kliničnimi študijami.

Kombinacija obeh nogavic ustvari kompresijo 39 mmHg. Ulcer X set pacientu omogoči udobje, enostavno uporabo in samostojnost v primerjavi s povoji, kjer je za primerno povijanje potrebna strokovno usposobljena oseba

Izjemni rezultati klinične študije

Delež zaceljenih razjed v opazovanem vzorcu pacientov: Ulcer X kit - 96,2 %; povijanje – 70 %. Golenske razjede obsega do 4 cm so se z uporabo Ulcer X seta zacelile dvakrat hitreje kot ob uporabi povojev. 40 % pacientov s povoji se je pritoževalo nad nočnimi bolečinami. Pacient v skupini z Ulcer X setom teh težav niso imeli. Edini pogoj za uporabo Ulcer X seta je minimalna gibljivost gležnja.

1. Mariani et al. The treatment of venous leg ulcers with a specifically designed compression stocking kit – Comparison with bandaging. Phlebologie 2008; 37 4: 191-797)