Prijava
Registracija
 
Splošni pogoji*
Seštejte 8 in 8.
 

Prenosni, žepni enokanalni EKG monitor OMRON HCG 801

ugodno_8
Enokanalni EKG monitor OMRON HCG 801
OMRON HCG-801

Komu je namenjen prenosni EKG monitor?

OMRON EKG monitor zabeleži trenutno dogajanje v srcu in je primeren tako za domačo kot za profesionalno rabo.
Pri srčnih bolnikih so težave s srcem konstantno prisotne v vsakdanjem življenju, vendar se večje nepravilnosti v delovanju srca pojavljajo občasno in ponavadi trajajo nek določen čas. Le redko se zgodi, da do največjih odstopanj srčnega ritma pride ravno med zdravniškim pregledom, zato ostanejo te zelo pomembne informacije prikrite.
Zaradi enostavne uporabe si bolnik lahko z Omronovim EKG monitorjem EKG izmeri tudi sam. Pri tem je treba upoštevati predhodna navodila zdravnika. Bolnik s samomeritvijo pomaga pri ugotavljanju tipičnih dogodkov, ki jih naprava zabeleži natanko v času nepravilnega delovanja srca. Na podlagi teh informacij zdravnik dobi natančnejši pregled anomalij ter lažje postavi pravilno diagnozo.

Monitor je primeren za:

  • bolnike z občasnimi napadi bradikardije in tahikardije, atrijske fibrilacije, aritmije, sinkope;
  • bolnike, katerih težave so najverjetneje srčnega izvora: omotica, palpitacija (razbijanje srca), bolečine v prsih/roki, zadihanost;
  • bolnike, ki jemljejo zdravila in tako lahko ugotovijo odpornost in učinkovitost zdravil ter spremembe pri upoštevanju različnih napotkov;
  • bolnike po zdravstveni intervenciji na srcu za preverjanje frekvence atrijske fibrilacije in aritmije;
  • bolnike z visokim tveganjem bolezni srca in ožilja: diabetes, hipertenzija, hiperholesterolemija, debelost, kajenje ...

Programska oprema

S prenosom vsebine spominske kartice na osebni računalnik lahko podatke posameznih meritev dodatno analiziramo. To nam omogoča programska oprema ECG VIEWER, ki je sestavni del kompleta. Tako lahko prenesene podatke preglejujemo in natisnemo. Program omogoča spreminjanje obsega in razpona EKG-ja, tako, da lahko bolje opazujemo posamezne dogodke, ki so posebej pomembni za zdravniško diagnozo. Sliko na zaslonu lahko posebej povečamo in tako pregledamo vsako podrobnost.

 

Profesionalna raba

V okviru primarnega zdravstva ponuja prenosni EKG monitor hiter način vnaprejšnjega pregleda bolnika v sprejemni pisarni zdravstvene ustanove. OMRON EKG monitor je praktičen tudi za zdravnike, ki veliko svojega dela opravijo na terenu in domačih obiskih. Z direktnim prikazom na zaslonu omogoča hitro oceno pacientovega stanja.

Majhna in kompaktna oblika omogoča enostaven transport, saj ga lahko prenašamo kar v žepu.

Kako deluje?

OMRON HCG-801-E je prenosni, brezvrvični, enokanalni EKG monitor, ki omogoča hitro skeniranje in neposreden grafični prikaz električne aktivnosti srca na LCD zaslonu. Za lažji pregled meritve ima zaslon osvetljeno ozadje. Monitor ima tri elektrode, s katerimi na enostaven način opravimo skeniranje. Na sprednji elektrodi namestimo kazalec, zadnjo elektrodo pa postavimo ob prsni koš v predel srca. Meritev traja 28 sekund. 

Če je rezultat meritve normalen, ga lahko po želji shranimo v spomin. Vsak rezultat pri katerem monitor zazna nepravilen srčni utrip, pa se avtomatsko shrani v spomin oz. zapiše na spominsko kartico, na kateri lahko hranimo do 300 meritev. 

EKG monitor ima možnost lastne evalvacije meritve, ki jo   po želji aktiviramo. 

Uporablja standardne AAA baterije, možna pa je tudi uporaba NiMH baterij za večkratno polnjenje.

 

Video

540,00 
496,80 

Nazaj