Prijava
Registracija
 
Splošni pogoji*
Kakšna je vsota 5 in 9?
 
  • Merilnik sladkorja ustreza najnovejšemu

    standardu ISO 15197:2013

Nosečniški izzivi in otekanje nog v nosečnosti | Diafit

NOSEČNIŠKI IZZIVI

Nosečnost je posebno obdobje življenja, ko v vašem telesu raste in se razvija novo bitje. Z nastopom nosečnosti pride v telesu do velikih sprememb, katerim je potrebno prilagoditi dosedanji življenjski stil. Žensko telo se močno spremeni, saj se pripravlja na to, da bo najprej 9 mesecev nudilo optimalne pogoje za razvoj ploda v dojenčka, nato pa premagalo maratonu primerljive napore ob porodu.

Beri naprej ...

Kako s TENS aparatom premagati bolečino v hrbtu | Diafit

BOLEČINE V KRIŽU IN KAKO PREMAGATI BOLEČINO S TENS APARATOM

Vsak izmed nas je že kdaj rekel, da ga boli hrbet oziroma križ. Bolečina v križu je ena izmed najpogostejših bolečin na svetu. Ampak kako pogoste so dejansko bolečine v križu, zakaj pride do bolečin in kako si pomagati v tem primeru? Na vse to vam bomo odgovorili tukaj.

Beri naprej ...

Kako si pravilno izmeriti krvni tlak | Diafit

DIAFIT – CENTER ZA KOMPRESIJSKO ZDRAVLJENJE BOLNIKOV Z LIMFEDEMOM (MARIBOR, LJUBLJANA)

Limfedem lahko opredelimo kot kopičenje tkivne tekočine, ki nastane kot posledica motnje v delovanju limfnega drenažnega sistema. Zmanjšanje limfnega pretoka je lahko posledica prirojene ali pridobljene anomalije limfnega odtoka. Čeprav limfedem največkrat prizadene eno ali več okončin, se lahko negativni učinki manifestirajo tudi v drugih organih.

Beri naprej ...

Kako si pravilno izmeriti krvni tlak | Diafit

KAKO PRAVILNO IZMERITI KRVNI TLAK

Točna meritev krvnega tlaka je bistvena za diagnozo in zdravljenje hipertenzije. Dr. Nataša Obradović pravi, da če imate normalen krvni tlak in ne jemljete zdravil, zadošča meritev enkrat letno. V kolikor se zdravite zaradi hipertenzije in je krvni tlak urejen, zadošča meritev enkrat tedensko do enkrat mesečno.

Beri naprej ...

Mlad moški se drži z rokama za srce zaradi bolečine v prsih

ATRIJSKA FIBRILACIJA IN VISOK KRVNI TLAK – KAKO STA POVEZANA

Nekateri merilniki krvnega tlaka opozorijo na morebitno prisotnost atrijske fibrilacije. Zakaj je to pomembno in kako je visok krvni tlak povezan z atrijsko fibrilacijo, kakšni so znaki atrijske fibrilacije ter kateri merilniki nas na to opozarjajo pa vam bomo razložili v tem članku.

Beri naprej ...

Sezona alergij in inhalator OMRON NAMI CAT

Čeprav so zimski meseci že krepko za nami in smo že mislili, da smo se rešili kašlja in izcedka iz nosu, pa je v razcvetu sezona različnih alergij.

Seneni nahod ali alergijski rinitis pesti vedno več otrok po vsem svetu in lahko je zelo neprijeten. Čeprav je včasih težko ločiti alergijo in prehlad pa so najpogostejši znaki sezonske alergije kihanje, pekoč ali srbeč občutek v očeh, znaki trajajo več kot nekaj dni in seveda bolezenskih znakov ne spremlja vročina.

Beri naprej ...